WordPress database error: [Table 'mariakopstad.wp_pmxi_imports' doesn't exist]
SELECT options FROM wp_pmxi_imports WHERE id = 0

Musikk er sjelens språk og livskraft føler jeg. – Maria Kopstad

Musikk er sjelens språk og livskraft føler jeg.

Tema: Selvkjærlighet.
Musikk er sjelens språk og livskraft

Musikk er sjelens språk og livskraft føler jeg.

Musikk gleden min er nok medfødt.

 

Fra jeg var tre år som er så langt tilbake jeg kan huske har jeg alltid elsket å høre på musikk. Jeg får si heldigvis hadde jeg foreldre som selv var glad i musikk så jeg fikk det vel inn med morsmelka. Noe jeg er utrolig takknemlig og glad for i dag. Jeg kan ikke forestille meg livet uten musikk. Jeg elsker musikk så høyt at jeg ikke klarer å forstå at det er mulig å ikke være glad i musikk. Fra jeg lærte å gå hadde jeg rytme i kroppen. Gleden var stor når min storesøster som er en god danser elsket å lære meg noen dansetrinn. Farmoren min spilte piano da hun var pianolærer, farfar spilte fele, tanten min spiller gitar og moren min spiller trekkspill.

 

Musikk skapte danseglede og danseshow.

 

Gjennom hele barndommen danset jeg på jenterommet og med alle jentene i huset. Dessverre var det ingen midler til å begynne på danseskole, ellers hadde jeg uten tvil tilbragt store deler av tiden der. Fagerheim barneskole hadde heldigvis dansekurs for sine elever så kan tro jeg kosa meg. Den følelsen jeg fikk av å danse var sterk. Å uttrykke seg gjennom dansen og få ut de følelsene jeg hadde i meg. Jeg følte en stor glede å gå inn i den sterke opplevelsen av å bli ett med musikken. Som små tuller elsket vi å holde danseforestillinger hjemme i stua for familien hvor det ventet ros og applaus.

 

Musikk utviklet sanggleden tidlig.

 

Sang er også noe jeg setter høyt. Allerede som barn var jeg vant til å høre min storesøster synge og jeg ble sunget for og deltok selv av full hals når vi så i barnesang boka sammen. Gode minner jeg setter høyt hva vi gjorde sammen som en familie. Dans og sang brakte oss sammen. Jeg var med i et barnekor som barn men det fantes ikke ungdomskor der jeg vokste opp, så med tungt hjerte var jeg ferdig. Jeg synger på Smule Sing nå og om du liker å synge karaoke så anbefaler jeg den appen. Hver gang jeg synger blir jeg så glad og det gir meg energi.

 

Er musikk din store lidenskap?

 

Hva liker du av musikk? Er det din store lidenskap? Det er iallefall min. Jeg er overbevist om at musikk er healing. Du har sikkert hørt om trommehealing og musikk utløser vibrasjoner. Musikk utløser for min del masse følelser på godt og vondt. Det er så utrolig deilig når du hører på ynglings sangen  om og om igjen og du kjenner du får både gåsehud, dirrende følelser som setter seg og løfter deg opp til et sted i deg selv som du kommer i kontakt med. Vanligvis tar jeg inn sangen før ordene. Ordene hører jeg ikke bevisst for jeg er så inn i selve følelsene og opplevelsen av musikken. Jeg hører musikk på Spotify hver dag. Går det for lang tid  i mellom  føler jeg savnet og at noe mangler. Det kan bli for mye musikk også altså. Kan ikke ha på hele tida. Det er slitsomt. Liker å ha det stille inn i mellom også. Vi musikk elskere er utrolig heldige som har evnen til å føle oss rikere av glede fordi musikken er en del av oss. Sett på god musikken og kose deg .

 

forrige artikkel
neste artikkel

You Might Also Like

No Comments

Klem <3