WordPress database error: [Table 'mariakopstad.wp_pmxi_imports' doesn't exist]
SELECT options FROM wp_pmxi_imports WHERE id = 0

Hvor mye bør du leve i hodet og i hjertet? – Maria Kopstad

Hvor mye bør du leve i hodet og i hjertet?

Tema: Selvkjærlighet.
hodet

Hvor mye bør du leve i hode og i hjertet?

 

En balanse i hodet og hjerte.

 

Mine tanker om hvor mye du bør leve i hodet og i hjertet er at det bør være en balanse. Det sunneste er en kombinasjon av begge. Det kan bli problemer om du er for mye i hodet. Hvorfor? Når du er kun i hodet slås følelser av. Hodet har med andre ideer og intellekt å gjøre. Mitt inntrykk er at i dagens samfunn forventes det at vi skal være mest i hodet vårt. Det er mest korrekt og forventet.

 

Hva hodet skaper.

 

Når du er kun i hodet ditt snakker og handler du ut fra intellektet og egoet. Det er derfor dette fremelskes av samfunnet, da du kan tilpasse deg et kaldt samfunn som tar avgjørelser basert på penger og makt. Regler som ikke er tilpasset menneskers reelle behov, men som skal følges på grunn av myndigheter som rigide bestemmer og kontrollerer for mye etter min mening. Det formelle regjerer, masker taes på og avgjørelser blir begått på ofte kalkulerende, beregnende og intellektuelle måter. Fremfor med intuisjon styrt av hodet og hjerte.

 

Hva hjerte skaper.

 

Er du for mye i dine følelser og i hjerte stemples du som svak og skjør. Du kan ta alt for personlig, bli overfølsom og overveldet av følelser, om du tillater deg selv å kjenne på alt av urettferdighet, lidelse og grusomhet som blir begått i verden. Det kan da oppleves som for vondt for deg å ha et åpent hjerte til alt og alle rundt deg. Det kan bli for mye å kjenne på.

 

Hodet og hjerte gir intuisjon.

 

Den beste løsningen tenker jeg er å leve med balanse. Å leve med en forbindelse til både hodet og hjerte i praksis. Slik at også intuisjonen din kan få rom til å veilede deg på din vei. Ditt indre kompass som kan vise deg vei når ikke alt er som det ser ut som på overflaten. Hvor masker og fasader skjuler sannheten for egen vinning og av frykt.

 

Å leve i hodet er ikke å leve.

 

Hvordan er det med deg kjære venn? Lever du mest i hodet, hjerte eller i balanse med hodet og hjerte ? Når du lever mest i hodet vil du ikke leve på ordentlig. Når du lar kun hodet styre, kan andre oppfatte deg som kald, ufølsom, hard og utilnærmelig. Hvordan kan du vise følelser eller motta andres følelser om du ikke har koblet deg på hjertet? Å være i hodet er et valg. Det kan kanskje føles som at det er tryggere. Opplevelsen av å bli mer modig, tøffere og hardere. Mer lik » alle» andre. Å leve ut fra kun hodet kan gjøre det lettere å utføre de handlinger man tror en må gjøre i livet.

 

Hodet vårt er også egoet i oss.

Det er hodet vårt, egoet i oss som har skyld i at vi ikke føler medfølelse for andre. At vi lett kan snu ryggen til andres lidelser. » Det er ikke mitt problem» eller » Jeg har ikke noe med det «. er klassiske replikker. Hvorfor kan vi ikke heller skape et samfunn hvor vi heller kan bry oss om hverandre. Se hverandre som en bror og søster. Neste gang kan det være deg som har kommet skjevt ut i livet. Det vet man aldri. Hvorfor har vi blitt så redde for hverandre? Vi gjemmer oss bak en maske på trygg avstand. Hilser så vidt høflig om vi gidder og kanskje byr på et høflig og falskt smil. Men de følelsesløse øynene avslører hvor frakoblet hjertet er og er med på å holde muren på plass. Er det rart vi føler oss ensomme?

Deri mot å leve med hodet og hjerte i balanse krever en sterk person. Tar du dette valget vil du ha tilgang til ditt hjertets visdom og føle at du lever med mening. Ditt hjerte vil fortelle deg det for du har forbindelse til det. Du vil leve sterkere og du vil bli oppfattet som varm, god, sterk og nærværende. Du vil bli et forbilde for andre som velger å gå mot strømmen , når du velger å gå mot strømmen og følge det hjertet ditt sier du skal kjempe for. Når du handler og tenker som et eget individ og ikke følger alle andre. Det står det respekt av. Valget er ditt.

 

forrige artikkel
neste artikkel

You Might Also Like

No Comments

Klem <3