WordPress database error: [Table 'mariakopstad.wp_pmxi_imports' doesn't exist]
SELECT options FROM wp_pmxi_imports WHERE id = 0

Den største gave du kan gi ditt barn. – Maria Kopstad

Den største gave du kan gi ditt barn.

Tema: Selvkjærlighet.

egen kjærlighet

 

 

Mangel på egen kjærlighet i min barndom.

 

Selv kjærlighet kan forståes på ulike måter . For noen kan det høres gresk ut mens for andre et velkjent begrep. Da jeg vokste opp var egen kjærlighet et fremmed ord for meg. Ingen i mitt miljø praktiserte dette verken i ord eller handling mot seg selv. Dette medførte at jeg ble oppdratt med selvhat. Selv om min mor viste meg morskjærlighet, hatet hun seg selv. Jeg hørte og så hvordan hun hatet kroppen sin og utseendet sitt. Sin sunne vakre kropp. Hennes kropp og utseende jeg observerte med mine barneøyne i aksept og kjærlighet. Hvor jeg så hun stirret på sitt eget speilbilde fra topp til tå i avsky.

 

Fravær av egen kjærlighet som tenåring.

 

Jeg tittet meg selv i speilet. Kikket på min egen kropp nesten identisk med hennes kropp. Form og fasong som er typisk for kvinner i min familie. Noe jeg burde stolt og anerkjennende sett på med aksepterende øyne. Men det var fraværende i familien min. I stedet fanget jeg opp signaler på at jeg ikke var god nok. Ikke perfekt nok. For små pupper, kviser her og der. En for stor rumpe og lår. For tykk  med cellulitter på rumpe og lår. Sorgen var stor da jeg lærte meg å oppdage mine «skavanker» som gryende tenåring med et dømmende og kritiserende blikk.

 

Egen kjærlighet gir nærhet til ditt sanne jeg.

 

Noe jeg også savnet veldig som barn var å ha de nære gode samtalene med mine nære som min mor og søstre. Jeg savnet å etablere en dyp og nær kontakt. Bli omfavnet som den jeg var på en ubetinget kjærlig måte som den jeg var. Med alle mine tanker, følelser og meninger som gjør meg til meg. Få den gode bekreftelsen og aksepten på at det jeg tenker, føler og mener blir respektert og verdsatt. Men hvordan kunne min omsorgs person gi meg det når hun ikke hadde erfart det selv i sin oppvekst.

 

Selvkjærlighet den største gave å gi deg selv og dine barn.

 

Selv kjærlighet  er den største gave du kan gi til deg selv og dine barn. Når du omfavner deg selv i respekt og kjærlighet har du mer å gi. Når du syns det er godt å være akkurat deg og elsker deg selv for den du er . Da vil du også se og sette pris på denne evnen i andre. I dine relasjoner og i dine barn. Du vil bli mer positiv og full av kjærlighet med et positivt perspektiv på deg selv og livet ditt. Når du opplever deg selv med alt du er som verdifull , vil du også oppleve andre og se i andre at de er verdifulle. Den beste og største gave du kan gi dine barn er å være glad i deg selv. Om du kjenner at du fortsatt har et stykke igjen til der du bør og ønsker å være på din vei mot å elske deg selv ubetinget, start i dag. Så vil du sakte men sikkert bygge opp din kjærlighet til deg selv for du fortjener det.  God klem til deg <3.

forrige artikkel
neste artikkel

You Might Also Like

No Comments

Klem <3